Jump to content
Sign in to follow this  
gmerek2

Ballast, bulb or starter problem ATI

12 posts / 145 viewsLast Reply

Recommended Posts

I noticed yesterday my ATI middle bulbs are out. I don’t have time to work on it right now just wondering if anyone has seen this a39f5f93983cbf8122aa65e6b144cd41.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are they on their own channel? 

 

I had a BNIB ATI that needed a ballast. Of course the easy fix is to always just swap a bulb in first! Good news is, no matter what the issue, it should be an easy fix, so long as you have the tiniest of hex wrenches laying about, haha. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Are they on their own channel? 
 
I had a BNIB ATI that needed a ballast. Of course the easy fix is to always just swap a bulb in first! Good news is, no matter what the issue, it should be an easy fix, so long as you have the tiniest of hex wrenches laying about, haha. 

6bulbs are on that circuit two bulbs are on the other one. Is it odd that the other 4 bulbs are still working?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uhg 2 old bulbs no go. The glow plugs aren’t firing and lights aren’t doing anything


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I assume the ballast fires the glow starter plugs? I don’t know how any of this works obviously lol


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have the regular type, or dimmable? My ATI fixture had the same issue a few years ago. I had to take off the case and change the ballast. No issues since. Wiring it was pretty easy as long as you orient the new ballast the same way and replace one wire at a time. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Do you have the regular type, or dimmable? My ATI fixture had the same issue a few years ago. I had to take off the case and change the ballast. No issues since. Wiring it was pretty easy as long as you orient the new ballast the same way and replace one wire at a time. 


Non dimmable. It’s the ballast unfortunately. Will watch YouTube videos on how to do it. Not looking forward to it


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Had the same issue a while back and it was a bad ballast. Not too hard to replace. 


Do you buy off aquarium specialty store or for the hardware shop ones work


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ordered my ballasts via ERC. On a pinch, I can check to see if I still have a spare you can use (80w). Unfortunately, I'm in Crofton, Md though.

Edited by RW09903

Share this post


Link to post
Share on other sites
I ordered my ballasts via ERC. On a pinch, I can check to see if I still have a spare you can use (80w). Unfortunately, I'm in Crofton, Md though.


Glad you said something I just happen to be going to Marcos house tomorrow I’ll contact him now to see if he has any extra. Let me know if you have extra just in case it would be nice to get itdone before the holidays


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, gmerek2 said:

 


Do you buy off aquarium specialty store or for the hardware shop ones work


I got them from ERC. 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...