Jump to content
Sign in to follow this  
jbarre03

Acid trip not growing.

Recommended Posts

Does anyone else have an issue with getting their acid trip Millie to grow? Everything else grows well in my tank but the acid trip hasn’t grown at all for 6 months.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here is mine when I got it 7 months ago.11ecd50b089596b3050db8de2263193e.jpg it look ed bad for a bit.9caddfa3e398f7091983e38d8d842085.jpg

here it is today top middle right650aa8b99ee9f90b2fce2563c9fea172.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by smh254

Share this post


Link to post
Share on other sites

All test are in check and no pest. Everything else I have is growing very well for some reason that’s the only one that won’t grow for me. It has great color but barely any growth.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it encrusting? Milleporas especially seem to go through growth spurts. Sometimes they barely grow and then other times have explosive growth. If it is encrusting but not branching and has good color I wouldn't worry too much. Sometimes changing/increasing flow can help encourage growth.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a lavender mille you would have thought it was a monti the way it was growing for about a year. It is about 6 inches round encrusting on a rock. I moved a power head to give it more flow and i have an explosion of growth. 5 branch heads have sprouted each about half an inch right now. So excited to finally get some branches on this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It takes millipora awhile to get going so hopefully that is the problem. However, they are a more sensitive SPS coral. I couldn’t grow them for a couple years. For whatever reason they decided they like my tank now

Share this post


Link to post
Share on other sites

That’s why I’m stumped. All of my other Millie’s are growing very well. This one is just being an ahole. I thought about moving to a different spot just to change it up

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got one two meetings ago, and it is beautiful, but seems to be very slow getting started.  It is encrusting, though, so I expect it to get going soon.  Maybe they're just slow.  Seems like the prettiest ones often are.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got one two meetings ago, and it is beautiful, but seems to be very slow getting started.  It is encrusting, though, so I expect it to get going soon.  Maybe they're just slow.  Seems like the prettiest ones often are.

 

Yes I agree. All of my high end ones that I could profit from are slow growers lol. I did move it last night and it had better polyp extension this morning, so hopefully that does the trick. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×